Det finns alltid en lösning!

 

En mamma som är och handlar, en pappa som spelar dator och en Elsa som inte vill ligga själv i soffan. Då löser pappa Fredrik detta på det här viset!

Veckan har sprungit förbi.

Nu har vi varit hemma en vecka och den veckan har bara sprungit förbi. Endel av våra nära och kära har varit och hälsat på och gosat med Elsa. Vi har annars försökt fått någon struktur här hemma, gått promenader, varit till Eskilstuna, fått hembesök av personalen på avdelningen och bara njutit. Det är så skönt att både jag och Fredrik är hemma och vi tar det lite som det kommer med när han ska börja jobba igen. Livet som småbarns förälder är underbart!
 
Elsa har fått en liten hörna i köket där hennes sprutor, mediciner och allt annat står. Ordning och reda!
 

Världens bästa Elsa! ❤

 

Nya napphållare till Elsa!

 

Godmorgon!

Elsa vaknade klockan 8 imorse samma som igår och det som gäller då är närhet, antingen bära runt på henne eller ligga och mysa i våran säng. Fredrik gick upp och hämtade henne direkt när hon gav ifrån sig ett litet ljud. Finns inget mysigare än morgon mys i sängen! Nu ligger dom båda och sover och jag ska snart gå upp från sängen och göra mig iordning. Idag får vi tjejbesök under dagen och närmare kvällen kommer Elsas morfar efter jobbet och hälsar på! 




Tisdag

Idag har vi haft en skön dag med inga måsten. Elsa sover sen över 1 timme tillbaka och jag ska snart sluta ögonen jag med. Men jag ville bara bjuda på denna bild som jag tog imorse. Fredrik tog morgon målet med Elsa och jag tog sovmorgon till kl 10 och när jag vaknade hade Fredrik och Elsa lagt sig i våran säng för att mysa men dom båda somnade. Och jag tyckte dom såg himla roliga ut! 




Premiärturen!




Finn ett fel?

Elsa vaknade kl 6 efter att ha sovit sen halv 1, mycket godkänt! Blöjbyte och matning och sedan när jag lägger tillbaka henne i sängen upptäcker jag att hon bara har 2 elefanter kvar av 3 och att det nu står en väckarklocka i hennes säng istället?! Jag bara skratta! Det är hennes tokiga pappa som har ställt den där så man ska kunna hålla tiden vid sondmatning då det ska gå på 20-30 min. Dessutom står det nu en datastol vid hennes säng också så man ska få sitta vid sängen. Det är ju dumt att ta fåtöljen som står 1 meter bort istället. Haha! Fredrik la in förslaget igår kväll att hon kan sova mellan oss i sitt babynest istället för i sin säng. Det förslaget fick nedslag av hennes mamma på engång, hon har sovit snart 6 veckor i en egen säng på sjukhuset och både Fredrik och jag är väldigt livliga när vi sover! Sova mellan oss får hon göra den dagen hon har drömt mardröm och kan slå eller sparka tillbaka! 




På hemma plan!

Natten mellan torsdag och fredag koppla dom på elektroderna igen på Elsa och skulle göra en regestrering med puls, syre och andning. Jag kunde knappt sova inatt då jag bara låg och kolla på skärmen. Imorse vaknade jag tidigt och efter läkarronden skulle dom berätta om allt såg bra ut eller ej. Jag var super nervös hela morgonen och väckte Fredrik vid halv 10. Och klockan 10 kom läkarn in och kollade hennes övervakning över natten och allt såg bra ut. VI FICK ÅKA HEM! Vi packade ihop våra saker och gav Elsa 12 målet och fick det sista innan vi åkte. Elsa är fortfarande inskriven på avdelning och kommer vara det till typ beräknat datum. Vi kommer få hembesök 1-2 gånger i veckan då dom kollar vikt och sånt och vi kommer även åka in till Eskilstuna då och då, redan på Måndag faktiskt! Det känns så skönt och vara hemma! Jag och Elsa ligger just nu i soffan och väntar på att Fredrik ska komma hem med pizza! Nu ska vi bara njuta! 







Mjölkstockning igen!

Alla pratade om hur ont det gör att föda barn men det var ingen som pratade om hur ont det gör att få mjölkstockning! 3 gången på 3 veckor! Inatt/tidigt imorse vaknade jag av att det började ömma i ena bröstet och gick då upp och tog en dusch och värktablett. Vaknade halv 8 och hade så ont att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. 39,2 i feber med värktablett i kroppen! Så nu har jag fått en tablett av personalen som jag hoppas hjälper. Tanken var att jag skulle åka hem och städa idag men det sket sig. Och Fredrik kan ju inte åka då han måste ta hand om Elsa. Så idag kör vi sängläge alla tre och bara är. Städningen får helt enkelt vänta! 




Igår hade jag en fruktansvärt saknad hem och till alla människor man brukar ha runt omkring sig! Jag pratade om vårat hem, om härliga promenader, om att få klä "upp sig" och om våra nära och kära från morgon till kväll. Jag tjatade nog hål i huvet på Fredrik rent ut sagt! Det ska bli så skönt att slippa höra Elsas övervakningslarm larma för att hon har en puls på över 200 för att hon snart ska skrika! För skrika kan hon nu. Det är en "stor" tjej vi har att göra med nu. Idag vägde hon 2278g och i fredags var hon 46,5 lång. 




Dagens Elsa! ♥



Bodyn har min syssling sytt och är från min Farmor. Och byxa är från Elsas mormor. 

Älskar hösten!

Fredrik fick sovmorgon imorse och jag fick ta en härlig promenad i det fina vädret! När man är i väg från sjukhuset så känner man verkligen hur mycket man saknar allt i vardagen! Jag längtar så tills vi får komma hem och ta första promenaden med Elsa. Vi har redan bestämt maträtt och vad våran första dag hemma ska innehålla. Snacka om att vi har framförhållning! Jag längtar så tills den dagen kommer när vi får ta med oss Elsa hem! 




Tacka vet jag blöja!

I Söndags fick Elsa flytta ur sin värmesäng då hon håller värmen. Helt otroligt! Så nu ska hon ha på sig kläder. Både Fredrik och jag var helt exalterade när vi skulle ta på henne hennes första klädes plagg hemifrån. Hon var så liten i kläderna! Jag tycker det ser jätte mysigt ut medans Fredrik tycker inte hon ser riktigt klok ut med så förstora kläder. Men fy vad jobbigt det är med kläder! Hon ligger ju hos oss hela dagarna det är typ när vi ska äta eller något sånt hon ligger i sängen och då ska kläder på. Eller på natten när man ska byta blöja på henne, tar ju evigheter! Nej, blöja var tusan bäst! 

Elsa har fått så mycket fina kläder från nära som har varit här och hälsat på! Hon blir så bortskämd! Denna overall/åkpåse fick hon av sin morfar och plats mormor. Den kommer hon trivas bra i!




RSS 2.0